راه اندازی ویپ VOIP چه مزایایی دارد؟

-
اِســـپان
راه اندازی ویپ VOIP چه مزایایی دارد؟
ویپ یک تکنولوژی جدید و بسیار کاربردی است که امکان برقراری تماس‌های صوتی و تصویری، ارسال فکس و پیام را از طریق شبکه فراهم می‌کند. از این رو اهمیت زیادی در سازمان و شرکت‌ها دارد چرا که راه اندازی ویپ، مزایای فراوانی را از جمله کاهش هزینه‌های ارتباطی، افزایش خدمات و ... را برای آن‌ها به ارمغان می‌آورد با ادامه این مقاله از اسپان با ما همراه باشید تا با راه اندازی ویپ و مزایای آن بیشتر آشنا شویم.

ما در ادامه این محتوا در مورد هریک از بخشهای زیر به صورت جداگانه صحبت خواهیم کرد:

ویپ چیست؟

ویپ (Voip) یک تکنولوژی نوین با مزایای بسیار زیاد نسبت به سیستم‌های تلفنی و دیجیتال قدیمی است که امکان استفاده از شبکه به منظور مکالمات تلفنی ( انتقال صدا بر روی بستر شبکه) را به بهترین شیوه ممکن می‌کند. امروزه با بزرگ‌تر شدن سازمان‌ها و شرکت‌ها و همچنین افزایش شعب آن‌ها در اکثر شهرها و کشورهای جهان نیاز به استفاده از این تکنولوژی بیش از پیش احساس می‌شود.
در سیستم ویپ تماس‌های تلفنی به صورت دیجیتال و از طریق پروتکل TCP/IP در بستر شبکه انتقال می‌یابند به همین دلیل بسیاری از سازمان‌ها و شرکت‌ها با راه اندازی ویپ ارتباطات تلفنی خود را برقرار می‌کنند از این رو راه اندازی و نصب ویپ از اهمیت بسیار بالایی در این مراکز برخوردار است.

راه اندازی ویپ VoIP در سازمان‌ها و شرکت‌ها

امروزه اکثر سازمان‌ها و شرکت‌ها نیاز دارند تا به صورت روزانه با شرکت‌های فعال در حوزه کاری خودشان که در شهر یا کشورهای دیگر هستند ارتباط داشته باشند به همین دلیل نیازمند یک سیستم بسیار قدرتمند و مدیریت شده هستند تا از طریق آن به راحتی بتوانند ارتباطات خود را به بهترین شکل ممکن و بالاترین کیفیت برقرار کنند.
اینجاست که می‌توان از سیستم ویپ جهت راه اندازی این شبکه قدرتمند استفاده کرد چرا که به کمک آن به راحتی می‌توان تماس‌های صوتی، تصویری و حتی اطلاعات مختلف را بدون هیچ محدودیتی رد و بدل کرد. همین ویژگی، نقطه عطفی شد تا مدیران سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ و کوچک از راه اندازی ویپ و استفاده از مزایای آن استقبال خوبی داشته باشند.

مزایای راه اندازی ویپ - دانشنامه اسپان
مزایای راه اندازی ویپ - دانشنامه اسپان

مزایای راه اندازی ویپ VoIP

همواره راه اندازی ویپ نسبت به سیستم تلفنی آنالوگ مزایای بسیار زیادی دارد چرا که هم از پایداری و هم از انعطاف پذیری بالایی برخوردار است. دلایل زیادی برای استفاده از ویپ در سازمان‌ها و شرکت‌ها وجود دارد در این بخش از مقاله با برخی از مهم‌ترین این مزایا آشنا خواهیم شد.

کاهش هزینه‌های ارتباطی

شاید بتوان گفت که یکی از دغدغه‌های مهم سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ و کوچک این است که بتوانند هزینه‌های جانبی خود را کاهش دهند. هزینه‌هایی از قبیل تبلیغات، هزینه‌های نیروی انسانی و همچنین هزینه‌های ارتباطی از جمله این موارد هستند.
از جمله مهم‌ترین مزایای راه اندازی و نصب ویپ کاهش هزینه‌های ارتباطی این مراکز است. چرا که سیستم VoIP در بستر شبکه و با استفاده از تجهیزات ویپ از جمله استفاده از تلفن تحت شبکه ، گیت‌وی و… پیاده سازی می‌شود و از طریق شبکه و به صورت بی‌سیم، فعالیت‌های ارتباطی انجام می‌گیرد به همین دلیل دیگر نیازی به سیم کشی‌های معمول نیست و بسیاری از هزینه‌ها در این خصوص کاهش می‌یابد.

افزایش قابلیت دسترسی

در کنار کاهش هزینه‌های ارتباطی، افزایش قابلیت دسترسی نیز یکی از مهم‌ترین مزیت‌های راه انداز VoIP است. در واقع این سیستم بر پایه ویژگی بسیار پیشرفته Cloud-Based امکان برقراری تماس از هر جایی را فراهم می‌کند و با افزایش قابلیت دسترسی هیچ گونه محدودیت مکانی ایجاد نمی‌کند.
مبتنی بر شبکه بودن این تکنولوژی امکان برقراری ارتباط بی سیم را فراهم می‌کند به نحوی که خواهید توانست از طریق شبکه اینترنت و بدون محدودیت جغرافیایی از امکانات ویپ برای سازمان یا شرکت خود استفاده کنید.

مقیاس‌پذیری بالا

مقیاس‌پذیری بالای یکی از مزیت‌های مهم سیستم ویپ است. فرض کنید که شرکت شما در حال رشد و پیشرفت است و شما نیز قصد دارید در شهرهای دیگر شعبه افتتاح کنید. اگر شما برای شرکت خود سیستم VOIP را راه اندازی کرده باشید به راحتی خواهید توانست بدون نگرانی و صرف هزینه زیاد شعبه‌های خود را گسترش داده و شبکه ویپ خود را توسعه دهید چرا که این سیستم قابلیت توسعه و مقیلس پذیری بسیار خوبی را دارد.

قابلیت یکپارچگی

قابلیت یکپارچگی در سیستم ویپ این امکان را فراهم می‌کند تا یک شبکه ارتباطی بین گوشی تلفن و سرور تلفنی به وجود آید. چون این ارتباط از طریق شبکه برقرار می‌شود اگر گوشی تلفن در یک سوی دنیا باشد و سرور در جای دیگر باشد به راحتی و در کسری از ثانیه امکان برقراری ارتباط فراهم می‌شود.
این بدین معنی است که به راحتی دفاتر و شعب در هر نقطه ای از دنیا که باشند بصورت یکپارچه می‌توانند با هم در ارتباط باشند که نتیجه آن سهولت در برقراری ارتباط و کاهش هزینه‌های شرکت خواهد بود.

مدیریت آسان

سیستم ویپ از اجزای مختلفی تشکیل شده است به نحوی که مدیریت تمامی بخش‌های آن یک چالش محسوب می‌شود. به همین منظور با استفاده از برنامه نویسی ویپ می‌توان این شبکه را مطابق با نیازهای کاربر شخصی‌سازی و بهینه کرد و مدیریت و کنترل آن را ساده‌تر کرد. در واقع به کمک این سیستم به راحتی خواهید توانست کاربری را حذف یا اضافه کنید و همچنین در صورت نیاز، برای نظارت بهتر از تماس‌های انجام شده گزارش تهیه کنید.

نکات مهم در راه اندازی ویپ VoIP

همان‌طور که می‌دانیم از دغدغه‌های مهم در کسب و کارهای مختلف کاهش هزینه‌های اضافی است. کانفیگ و راه اندازی و نصب ویپ یک راه حل بسیار مفید برای رفع این مشکل است. برای راه اندازی ویپ مراحل و روش‌های مختلفی وجود دارد که باید به آن توجه داشت.
مراحل راه اندازی و نصب ویپ در یک شرکت با توجه به زیرساخت‌های شبکه و همچنین برآورد نیازها از سرویس‌های ویپ انتخاب می‌شوند. اگر قصد راه اندازی و نصب ویپ را دارید در اولین اقدام می‌بایست زیرساخت‌های شبکه شما بررسی و در صورت نیاز تقویت شوند.

در همین راستا راهنمای جامع خرید VoIP این امکان را برای شما مقدور خواهد کرد که راحتر انتخاب و اجرای ویپ را پیش ببرید. لذا روش‌های راه اندازی ویپ با توجه به نیاز و نوع ارتباطات شما انتخاب می‌شوند. استفاده از تلفن‌های مبتنی بر IP، روش ATA، استفاده از نرم‌افزار، استفاده از دستگاه‌های VOIP FXO از جمله روش‌های راه اندازی ویپ هستند.
در نهایت باید توجه کنید که راه اندازی و نصب ویپ می‌بایست توسط شرکت‌های معتبر و حرفه‌ای انجام بگیرد چرا که شرکت‌های زیادی وجود دارد که در این زمینه فعالیت می‌کنند اما کیفیت کار برخی از آن‌ها بسیار پایین است و منجر به هزینه‌های اضافی در آینده می‌شود.

-

موضوع مرتبط: 

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *