گیت وی ویپ چیست؟

-
اِســـپان
گیت‌وی ویپ چیست-دانشنامه اسپان
گیت وی ویپ یک دستگاه مبدل است که ، از پروتکل های استاندارد ویپ برای انتقال و دریافت ارتباطات صوتی استفاده می‌کند. این اصطلاح شاید کلی و مبهم باشد یا اینکه می‌تواند معانی مختلفی داشته باشد. اما در این مقاله سعی شده انواع و کاربرد گیت‌وی توضیح داده شود. در کل گیت‌وی می‌تواند یکی از اجزای اصلی تجهیزات راه‌اندازی ویپ باشد که به سرعت در بسیاری از زمینه ها به رایج ترین نوع خدمات تلفن صوتی تبدیل شده است.

ما در ادامه این محتوا در مورد هریک از بخشهای زیر به صورت جداگانه صحبت خواهیم کرد:

گیت‌وی ویپ چیست؟

گیت‌وی ویپ یک ابزار ارزشمند برای دفاتر کوچک و بزرگ است که به خدمات ویپ تجاری و سازمانی روی می آورند . گیت‌وی ویپ یک دستگاه سخت افزاری است که سیگنال آنالوگ یا دیجیتال تلفن را به بسته‌های داده برای انتقال از طریق شبکه تبدیل می‌کند ، یا اینکه بلعکس این فرآیند را انجام می‌دهد.
این گیت‌وی‌ها در ظرفیت های مختلف تک پورت ، 2 پورت ، 4پورت ،8 پورت ،16 پورت ،24 پورت ، 32پورت و … عرضه می‌شوند.برخی از بزرگترین گیت‌وی‌هایVoIP می توانند همزمان 256 تماس را پشتیبانی کنند.
یک نکته مهم اینکه گیت‌وی ویپ با ATA متفاوت است که درمقاله‌ای دیگر در خصوص ATA توضیحات کاملی ارائه شده است .

گیت‌وی ویپ چگونه کار می‌کند؟

گیت‌وی‌های ویپ کارکرد نسبتاً ساده‌ای دارند. گیت‌وی ویپ به عنوان پل ارتباطی بین شبکه IP و PSTN عمل می کند. بسته به اینکه ترافیک صوتی از چه طریق وارد یا خارج می‌شود ، ترافیک صوتی را به فرم مناسب برای دریافت توسط شبکه مقصد (IP یا PSTN) تبدیل می کند.
اگر سیگنال صوتی از شبکه مخابراتی PSTN باشد ، گیت‌وی ویپ سیگنال صوتی آنالوگ را به سیگنال دیتا تبدیل می کند. سپس این سیگنال را با استفاده از کدک‌های استاندارد فشرده می‌کند و به مجموعه ای از بسته‌ها یا همان پکت‌ها تقسیم می‌شود که با استفاده از یک پروتکل سیگنالینگ به شبکه IP منتقل می شوند.

و اگر ترافیک صوتی از سوی یک شبکه IP باشد ، گیت‌وی ویپ بسته های دیتا را از حالت فشرده خارج کرده و تبدیل به یک سیگنال دیجیتال می‌کند که سپس به سیگنال آنالوگ تبدیل می شود تا از طریق زیرساخت آنالوگ ارسال شود.

ویژگی های یک گیت‌وی ویپ

گیت‌وی‌های ویپ دستگاه های بسیار قوی هستند. اکثر قریب به اتفاق گیت‌وی‌های ویپ دارای ویژگی های زیر هستند:

  • سازگار با پروتکل های متعدد از جمله SIP ، H.323 و MGCP
  • پشتیبانی از کدک های صوتی G.711 ، G.723.1 ، G.726 و G.729A
  • سازگار با T.38 (برای فکس)
  • لغو اکو ، Jitter Buffer ، VAD و CNG
  • مدیریت و راه‌اندازی مبتنی بر وب
  • قابلیت مسیریابی تماس‌ها

اینها فقط ویژگی های استاندارد موجود در اکثر گیت‌وی‌های ویپ هستند. البته هر یک از گیت‌وی‌ها با دیگری تفاوت‌های ظریفی دارد. برای اطلاعات بیشتر در مورد یک گیت‌وی‌ خاص ، لطفاً به توضیحات کامل محصول در فروشگاه اینترنتی اسپان مراجعه کنید.

انواع گیت‌وی ویپ

گیت‌وی های ویپ از نظر ساختار دارای انواع مختلفی هستند . گیت‌وی آنالوگ وگیت‌وی دیجیتال متداولترین انهاست که در روش‌های راه اندازی ویپ بسیار پرکاربرد هستند. گیت‌وی دیگری نیز وجود دارد که ترافیک ویپ را به شبکه های بی سیم GSM یا CDMA متصل می کنند.

گیت وی آنالوگ

پرکاربردترین گیت‌وی ویپ ، که در دو نوع گیت‌وی‌های آنالوگ وجود دارد ، گیت‌وی FXO و FXS است.
گیت‌وی FXS یک داخلی یا خط ویپ را به آنالوگ تبدیل می کند و FXO یک خط آنالوگ را به مرکز تماس ویپ میزبان ارتباط می‌دهد.
به عبارت دیگر در دستگاه‌های گیت‌ویFXO به ازای هر پورت گیت‌وی ، یک خط شهری یا خط آنالوگ این امکان را دارد که به مرکز تماس ویپ متصل شود .لذا این قابلیت ارزنده دلیل اصلی برای استفاده از گیت‌وی‌های ویپ FXO است . اما سوالی که ممکن است ذهن شما را درگیر کند این باشه که چرا با اینکه میتوان از تلفن‌های تحت شبکه استفاده کنیم اما باز گیت‌وی‌های FXS هنوز طرفدار دارند ؟
یکی از دلایل اصلی هزینه است. تغییر کل مجموعه به ویپ به خصوص در سازمان‌های بزرگ که زیر ساخت سنتی داشته‌اند می‌تواند بسیار گران باشد. علاوه بر هزینه تلفن های جدید ، زیرساخت PBX ، هزینه های پشتیبانی فناوری اطلاعات و زمان و هزینه لازم برای آموزش همه افراد در زمینه تجهیزات جدید وجود دارد.
مشاغلی که به شدت به دستگاه های فکس متکی هستند نیز ممکن است در قطع سرویس تلفن قدیمی خود تردید داشته باشند. به همین دلایل ، برخی از مشاغل رویکرد “ترکیبی” را ترجیح می دهند ، تجهیزات سنتی خودشان را با گیت‌وی‌های FXS ترکیب میکنند تا مزایای راه‌اندازی ویپ را بدست آورند و در عین حال قابلیت اطمینان و آشنایی تجهیزات موجود خود را حفظ کنند.

گیت وی دیجیتال

لینک یا خط یا ترانک E1 ، شماره‌های 4 یا 5 رقمی 30خط ، خطوط دورشوال همگی اصطلاحاتی هستند که برای ما تعریف خطوط دیجیتال را مشخص می کنند که وظیفه برقراری چندین تماس همزمان را به عهده دارند. این خطوط می‌توانند پروتکل های مدیریت تماس (Signaling Protocol) گوناگونی داشته باشند؛ به عنوان مثال پروتکل PRI یا پروتکل SS7.
خطوط E1به علت محبوبت و قابلیت‌های متعددی که دارد از محبوبیت بالایی برخورد است و استفاده از آن به خصوص برای سازمان‌های پرترافیک روز به روز در حال گسترش است. بنابراین استفاده از گیت‌وی‌های دیجیتال در سیستم های ویپ رشد چشمگیری داشته است.
یک گیت‌وی ویپ دیجیتال مانند آنچه در گیت‌وی‌های FXO توضیح داده شد مبدل سیگنال دیجیتال جهت ارتباط با مرکز تماس ویپ است.
گیت‌وی‌های دیجیتال یا E1، کاربردهای مختلفی دارند از کاربردهای مهم این تجهیزات عبارتند از :
• اتصال لینک های E1 دریافتی از مخابرات با مرکز تلفن‌های تحت شبکه
• برقراری ارتباط میان سانترال ها یا مراکز تلفنی سنتی و مرکز تلفن‌های تحت شبکه
به عنوان مثال در صورت نیاز به امکان برقراری حداکثر 30 مکالمه همزمان میان یک سانترال پاناسونیک و یک مرکز تماس ویپ، می توان از یک گیت وی E1 با ظرفیت یک لینک E1 استفاده نمود و اتصالات را برقرار کرد.

تولیدکنندگان گیت‌وی ویپ

اکنون که نحوه عملکرد این دستگاه ها را درک کرده اید ، تولید کنندگان برتر چه کسانی هستند؟ در اینجا لیستی وجود دارد که به شما کمک می کند بفهمید تولیدکنندگان در بازار چه هستند:

  •  Grandstream
  •  Advanced Network Devices
  •  Avaya
  •  Patton
  •  IMG
  •  Mediatrix
  •  AudioCodes
  •  Sangoma
  • Yeastar

سوالات مهم در هنگام خرید گیت‌وی ویپ

آیا دستگاه های گیت‌وی‌ای با هر دو پورت FXO و FXS وجود دارد؟
بله ، برخی از مدل های VoIP gateway هر دو نوع پورت وجود دارد . این به شما امکان می دهد دستگاه های آنالوگ خود را از طریق پورت های FXS متصل کرده و همزمان خطوط شهری را به مرکز تلفن ویپ خودتان متصل کنید.

آیا گیت‌وی‌ وجود دارد که از کدک T.38 برای فکس پشتیبانی می کند؟
T.38 کدک فکس است این پروتکل به کاربران امکان می‌دهد فکس‌ها را از طریق شبکه ویپ ارسال کنند. برخی تولیدکنندگان گیت‌وی نیز از این امر پشتیبانی می کنند. درک این نکته ضروری است که این ویژگی در همه گیت‌وی‌ها موجود نیست ، بنابراین قبل از خرید وجود این کدک را بررسی کنید.

آیا گیت‌های‌ویپ فقط برای اتصال با مرکز تلفن ویپ است؟
خیر گیت‌وی‌ها کاربردهای متعددی دارند. سالها پیش از گیت‌وی‌های ویپ برای اتصال دفاتر اصلی به دفاتر شعبه یا انتقال خطوط استفاده می‌شد. پیشنهاد می‌شود مقاله روش‌های راه‌اندازی ویپ را مطالعه بفرمایید.

زیرساخت و کابل مورد نیاز برای اتصال گیت‌وی ویپ چیست؟
به طور معمول ، هر دو پورت FXS و FXO از سیم‌های مخابراتی معمول و سوکت تلفنی RJ11 برای اتصال VoIP به PSTN استفاده می کنند. این همان سیم تلفن سنتی (زوجی) است که اکثر ما با آن بزرگ شده ایم.

کدام کدک های فشرده سازی صدا توسط اکثر دروازه ها پشتیبانی می شوند؟
• به عنوان یک مبنای معیین ، اکثر گیت‌وی‌ها از کدک‌های استاندارد مورد استفاده برای تغییر صدا به بسته‌های داده پشتیبانی می کنند. اینها عبارتند از G.711 ، G.723 ، G.726 و G.729.

سخن آخر 

همان‌طور که در مقالات قبلی اشاره کردیم نصب و راه اندازی ویپ نیازمند دانش، مهارت است، فرد یا شرکتی که مسئولیت نصب ویپ را بر عهده می‌گیرد می‌بایست علاوه بر اعتبار مناسب، مهارت و تخصص لازم در این زمینه را داشته باشد. خرید تجهیزات همانند راه اندازی ویپVoIP نیز می‌بایست با مشورت کارشناس و متخصص مربوطه انجام شود. چرا که در صورت خرید یا نصب اشتباه متحمل هزینه‌های اضافی در آینده خواهید شد. بررسی زیر ساخت‌های شبکه و همچنین نیازهای سازمان یا شرکت شما به همراه تخمین میزان بودجه موردنیاز جهت خرید تجهیزات ویپ همگی با کمک کارشناس و متخصص این حوزه صورت می‌گیرد.
لذا با توجه به نیازها و بودجه‌ای که در نظر گرفته‌اید، تجهیزات ویپ خریداری کنید. و هنگام خرید تجهیزات ویپ، به مواردی از قبیل تعداد کاربران، میزان ترافیک روزانه، تعداد تماس همزمان ، سایر قابلیت‌های مورد نظر و … توجه کنید.

-

موضوع مرتبط: 

یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *